ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΠΕΟΥΣ

ΓΕΝΙΚΑ

Το μέγεθος του πέους αποτελεί πηγή σοβαρής ανησυχίας, ανασφάλειας και άγχους για τον ανδρικό πληθυσμό. Αποτελεί όμως και λόγος... κομπασμού! Η επιθυμία για ένα μεγάλο πέος δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Δεν υπάρχει άνδρας στον κόσμο που δεν θα ήθελε να είναι το πέος του μερικά εκατοστά μεγαλύτερο. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι είναι θετικοί σε οποιαδήποτε μέθοδο μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό γίνεται.

Η μεγέθυνση του πέους αποτελεί συχνή αιτία επίσκεψης νέων, κυρίως, ανδρών στον Ανδρολόγο-Ουρολόγο. Ακόμη περισσότεροι αναζητούν την ενημέρωση και την λύση στο διαδίκτυο. Ωστόσο στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των ανδρών αυτών, δεν έχουν πραγματικό πρόβλημα καθώς το μήκος του πέους είναι εντός των φυσιολογικών ορίων και έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Κάθε χρόνο, στην χώρα μας, στην Ελλάδα πραγματοποιούνται αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις για μεγέθυνση και πάχυνση πέους. Μάλιστα, το 2013 και 2014 παρατηρήθηκε αύξηση στις επεμβάσεις επιμήκυνσης πέους, που ξεπέρασε το 70% σε σχέση με την τελευταία δεκαετία!!!

Ποιο θεωρείται, τελικά, φυσιολογικό μέγεθος;

Καταρχήν, υπάρχει διακύμανση στο μήκος ανάλογα με την φυλετική καταγωγή. Οπότε, ακόμη κι αν ένας άνδρας θεωρείται «φυσιολογικός» για τα δεδομένα της χώρας του, μπορεί να υπερτερεί ή να υστερεί σημαντικά στην παγκόσμια κατάταξη. Το μέγεθος του πέους, στην πλειοψηφία των Ελλήνων ανδρών, κυμαίνεται από 13-16 cm σε στύση. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο 5 στους 100 άνδρες έχουν πέος άνω των 16 cm και, συγχρόνως, μόνο 5 έχουν πέος μικρότερο των 10cm. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι με τα νεότερα δεδομένα, πέος σε στύση άνω των 7cm θεωρείται επαρκές για συνουσία και αναπαραγωγή. Στην πραγματικότητα μόνο το 2% των ανδρών έχει πέος 18 cm και άνω, αλλά στις ταινίες πορνό το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο. Έτσι, δημιουργείται μία στρεβλή αντίληψη για το «φυσιολογικό» μήκος.

Αρκετοί επιστήμονες, επισημαίνουν πως μερικοί άνδρες αγχώνονται τόσο πολύ με το μήκος του πέους τους, που πάσχουν από μια ψυχολογική πάθηση, η οποία λέγεται δυσμορφική διαταραχή σώματος ή πεϊκή δυσμορφοφοβία, παρά το γεγονός ότι έχουν φυσιολογικές διαστάσεις πέους. Σε πολλές περιπτώσεις, τελικά, πίσω από την ανασφάλεια για το μέγεθος κρύβεται μια δυστυχισμένη ερωτική ζωή και ή χαμηλής αυτοεκτίμησης προσωπικότητα, ανεξάρτητη από το μήκος τους πέους. Στην κατηγορία αυτή των ανδρών, τα ποσοστά ικανοποίησης παραμένουν χαμηλά και μετά την χειρουργική επέμβαση αύξησης των διαστάσεων του πέους. Δυστυχώς, δεν γίνονται περισσότερο χαρούμενοι και δεν ξεπερνούν ούτε τους φόβους τους ούτε τις ανασφάλειές τους.. Γίνεται αντιληπτό πως θα πρέπει να γίνεται σωστή επιλογή των υποψηφίων για επιμήκυνση και αν διαπιστώνεται κάποια ψυχολογική διαταραχή να παραπέμπονται αρχικά για ψυχιατρική εκτίμηση. Επίσης, οι υποψήφιοι άνδρες πρέπει να ενημερώνονται αναλυτικά για την επέμβαση και τις πιθανές επιπλοκές της και να καταθέτουν ενυπόγραφη συγκατάθεση, πριν την επέμβαση.

Το μήκος είναι απαραίτητο για τη σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών;

Υπάρχουν δύο διαφορετικές, αντικρουόμενες απόψεις.

1. ΟΧΙ

Το μήκος του πέους ΔΕΝ αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το γυναικείο οργασμό. Στηρίζεται στο ότι το 90% των αισθητηρίων νευρικών απολήξεων, που πυροδοτούν την αίσθηση ηδονής και τη μυϊκή σύσπαση των μυών του περινέου της γυναίκας βρίσκονται στην κλειτορίδα και στο 1ο εκατοστό του κόλπου. Έτσι ακόμη και ένα πέος μήκους 7cm σε στύση είναι αρκετό για να οδηγήσει σε οργασμό.

2. ΝΑΙ

Το μήκος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το γυναικείο οργασμό. Η σεξουαλική διέγερση της γυναίκας αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των νευρικών απολήξεων του κόλπου που μπορεί να ερεθίσει το πέος. Άρα, όσο μεγαλύτερο είναι το πέος, τόσο περισσότερες νευρικές απολήξεις του κόλπου θα πετύχει να ερεθίσει. Και αυτό επιτυγχάνεται δυσκολότερα με ένα μικρό πέος. Επιπρόσθετα, ο οπτικός ερεθισμός συνιστά εξίσου σημαντικό παράγοντα, τη στιγμή που το πέος είναι το πρωταρχικό αρσενικό σεξουαλικό όργανο και παρέχει τον βασικό ερεθισμό στις γυναίκες.

Μέθοδοι επιμήκυνσης του πέους

Α. Φαρμακευτικές μέθοδοι

Φαρμακευτικές μέθοδοι επιμήκυνσης του πέους κατηγορηματικά ΔΕΝ υπάρχουν. Οπότε αλοιφές και χάπια που κατακλύζουν τις σελίδες του διαδικτύου και των περιοδικών είναι απάτη. Όχι μόνο δεν προσφέρουν λύση, αλλά μπορεί να έχουν και καταστροφικές συνέπειες. Αλλά η διακοπή του καπνίσματος και η απώλεια κιλών συνεισφέρει θετικά και στο μήκος του πέους. Οι Ανδρολόγοι συστήνουν άμεση διακοπή του καπνίσματος ώστε να αιματώνεται καλύτερα το πέος. Το χάσιμο πόντων γύρω από την κοιλιά αποκαλύπτει μέρος από το πέος που «θάβεται» μέσα στο λίπος.

Β. Εφαρμογή περιστασιακής έλξης στο πέος

Πραγματοποιείται με τη βοήθεια συσκευών εφαρμογής τάσης στο χαλαρό πέος για κάποιες ώρες την ημέρα αλλά δεν έχει αποδειχθεί, ότι προσφέρει αξιόλογα αποτελέσματα. Η χρήση βαρών αποτελεί μία άλλη μέθοδος που έχει εφαρμοστεί. «Είναι χαρακτηριστική η εικόνα των Ινδών φακίρηδων, με κρεμασμένα βάρη στο πέος τους». Στηρίζονται στην λογική ότι το σώμα έχει την τάση να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται σε κάθε καταπόνηση, ακόμα κι αν αυτή περιλαμβάνει το «τέντωμα» των ιστών.

Ωστόσο, οι ειδικοί Χειρουργοί Ανδρολόγοι - Ουρολόγοι συστήνουν σε όσους εφαρμόζουν αυτές τις τεχνικές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι εγκυμονεί ο κίνδυνος να παραμορφωθούν οι μύες του πέους, ιδίως όταν βρίσκεται σε στύση. Αλλά, οι συσκευές αυτές είναι χρήσιμες, μόνο, μετά από χειρουργικές επεμβάσεις επιμήκυνσης ή ευθειασμού του πέους (νόσος Peyronie). H περιστασιακή εφαρμογή έλξης μετεγχειρητικά βοηθάει γιατί καταργεί τις συρρικνώσεις, που δημιουργούνται από την αποκατάσταση του χειρουργικού τραύματος και συνεισφέρει θετικά στην διατήρηση μόνιμων αποτελεσμάτων.

Γ. Χειρουργική επέμβαση

Η χειρουργική είναι η μοναδική επιλογή των σύγχρονων ανδρών να αυξήσουν επιτυχώς το μήκος και το πάχος του πέους και ονομάζεται φαλλοπλαστική. Συνήθως οι άντρες που επιλέγουν να υποβληθούν σε φαλλοπλαστική, λύνουν ταυτόχρονα πολλά προβλήματα, που μέχρι τη στιγμή της επέμβασης χρόνιζαν και φάνταζαν ανίατα. Αυξάνοντας το μέγεθος του πέους λοιπόν ένας άντρας εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, κερδίζει κάτι επίσης πολύ βασικό, την χαμένη του αυτοπεποίθηση.

1. Επιμήκυνση πέους

Η χειρουργική δεν προσθέτει εκατοστά στο πέος, δεν προσθέτει κάποιο νέο κομμάτι. Αλλά προσπαθεί να «ξεθάψει», ένα τμήμα του ήδη υπάρχοντος οργάνου αφού το 1/3 του συνολικού μήκους του πέους βρίσκεται μέσα στην πύελο. Το κέρδος σε μήκος είναι δύσκολο να προβλεφθεί με απόλυτη ακρίβεια προεγχειρητικά. Σε γενικές γραμμές η αύξηση κυμαίνεται από 3-4cm σε στύση ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που μπορεί να φτάσει και τα 5cm. Η τομή για την επέμβαση γίνεται στο τριχωτό μέρος του εφηβαίου. Δεν υπάρχουν τομές πάνω στο ίδιο το πέος. Για να επιτευχθεί η προώθηση της εσωτερικής μοίρας προς τα έξω, αποκόπτονται οι σύνδεσμοι που κρατούν καθηλωμένο το σώμα του πέους πάνω στο ηβικό οστό. Πραγματοποιείται εκτομή του ανελκτήρα συνδέσμου του πέους.

• Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 2-3 ώρες.

• Η νοσηλεία διαρκεί μία ημέρα και η αποχή από την εργασία περίπου μία εβδομάδα.

• Η σεξουαλική αποχή επιβάλλεται για 30-40 ημέρες.

• Από την επέμβαση επιμήκυνσης ΔΕΝ επηρεάζεται η λειτουργικότητα του πέους.

ΔΕΝ επηρεάζεται η ούρηση.

ΔΕΝ επηρεάζεται η στύση.

Διατηρείται ο οργασμός και η εκσπερμάτιση.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ: «Εφαρμογή περιστασιακής έλξης στο πέος για 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση, που σκοπό έχει την αποφυγή μετεγχειρητικής ρίκνωσης λόγω επούλωσης του χειρουργικού τραύματος».

«Σε παχύσαρκα άτομα επιτυγχάνεται καλύτερο αποτέλεσμα, όταν η επιμήκυνση συνοδεύεται από ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση της κοιλιάς».

«Η περιτομή μετά από επεμβάσεις επιμήκυνσης και πάχυνσης δίνει καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα».

«Εκτέλεση πλαστική δέρματος στην κοιλιακή επιφάνεια του πέους προς τους όρχεις με σκοπό την «πεοποίηση» μέρος του δέρματος του οσχέου. Απελευθερώνεται από το όσχεο ένα μέρος της κοιλιακής επιφάνειας του πέους και έτσι, οπτικά δημιουργείται η αίσθηση μεγαλύτερης ακόμη επιμήκυνσης».

2. Πάχυνση πέους

Μία επέμβαση η οποία διενεργείται μόνη της είτε συνδυαστικά με επιμήκυνση του πέους. Με την εγχείρηση πάχυνσης αυξάνεται η περίμετρος του σώματος του πέους κατά 30 έως 40%. Εφαρμόζονται δύο διαφορετικές τεχνικές.

• Η τεχνική των αυτόλογων λιποδερματικών μοσχευμάτων φαίνεται να έχει καλύτερα και μονιμότερα αποτελέσματα.

• Υπάρχει και η τεχνική πάχυνσης με εμφύτευση λίπους. Αλλά μεγάλο ποσοστό του λίπους που εμφυτεύεται απορροφάται. Έτσι η πάχυνση δεν είναι 100% μόνιμη.

Επιβάλλεται αποχή από την εργασία και από έντονες δραστηριότητες για 7-10 ημέρες. Το οίδημα που δημιουργείται στην περιοχή υποχωρεί σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες. Η σεξουαλική δραστηριότητα επιτρέπεται έπειτα από 30 - 40 ημέρες.

Αποτελέσματα μιας επιτυχημένης επέμβασης

• Αύξηση του μήκους του πέους κατά 3-5 cm.

• Αύξηση της περιφέρειας του πέους κατά 30-40%.

• Μεγέθυνση της βαλάνου κατά 30%-50%.

• καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Πιθανές επιπλοκές από την τεχνική επιμήκυνσης τους πέους

Μείωση της γωνίας του πέους προς τα επάνω, όταν είναι σε στύση.

Ανάπτυξη χηλοειδούς (υπερτροφικής ουλής) στο σημείο της τομής.

Διαπύηση του τραύματος.

Μείωση της αισθητικότητας του πέους.

Τα αποτελέσματα της επιμήκυνσης του πέους είναι μόνιμα;

Τα αποτελέσματα της επιμήκυνσης του πέους είναι μόνιμα. Καλό είναι να χρησιμοποιείται βοηθητικά και η συσκευή διάτασης του πέους για ένα χρονικό διάστημα 4-6 εβδομάδων μετά την επέμβαση.

Τα αποτελέσματα της αύξησης της διαμέτρου του πέους είναι μόνιμα;

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης και έγχυσης λίπους συχνά δεν είναι μόνιμα. Συνήθως, το 50% του λίπους μέσα στον πρώτο χρόνο απορροφάται από τον οργανισμό. Η τεχνική των αυτόλογων λιποδερματικών μοσχευμάτων φαίνεται να έχει μονιμότερα αποτελέσματα.